İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri’nden açıklama: ” Hollanda makamlarıyla eşgüdüm yapıldı”

Haber: Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Hollanda’ya Sınırdışı Edilen Yabancı Terörist Savaşçılar Hakkındaki Soruya Cevabı şöyle:

Türkiye’nin çatışma bölgelerinde bulunmuş olan Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) sorununa dair tutumu nettir. YTS’ler bağlamında kaynak ülkelerin sorumluluklarını üstlenmelerini bekliyoruz.  

Kalıcı bir çözüm için bu şahısların vatandaşlıktan çıkarılmaları değil; aksine, ülkelerine geri alınmaları, orada yargılanmaları ve rehabilite edilmeleri lazımdır. Bu esasen terörizme karşı ortak mücadelenin bir gereğidir. Bu anlayışla hareket eden ülkemiz, uluslararası işbirliği ve eşgüdüme de büyük önem vermektedir. 

Çatışma bölgelerinde bulunmuş olduğu anlaşılan yabancıların sınırdışı işlemlerinde ilgili ülkeyle eşgüdüm kurulmakta, seyahat planlaması hakkında ön bildirimde bulunulmaktadır. 

Hollanda’ya 19 Kasım 2019 tarihinde sınırdışı edilmiş olan şahıslarla ilgili olarak da, bu şekilde hareket edilmiş, Hollanda makamlarıyla eşgüdüm yapılmıştır. 

DEAŞ’la mücadelede zaafiyete uğrandığını iddia edenlerin, bu konuda sorumluluk almaktan kaçtıkları da açıkça görülmektedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights