İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Doğu Akdeniz açıklaması

Son güncelleme tarihi 21 Ağustos 2020

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Cuma günü bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum. Şimdi açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da fabrika açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının Doğu Akdeniz’deki gerginliğe ilişkin satır başları şöyle:

“Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr’e boyun eğmeyeceğiz.”

Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmak da o derece önemlidir.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir.”

Hiçbir sömürgeci güç, ülkemizi bu bölgede var olduğu tahmin edilen zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarından mahrum bırakamaz”

Biz Akdeniz’de gerilim ve kavga da istemiyoruz. Biz milletimizin hakkını savunuyoruz. Muhataplarımızdan diyalog yolunu açacak adımlar bekliyoruz. Bu meseleyi ülkemizin hak ve hukukunu temin edecek şekilde çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum.

Yarın malum Perşembe. Ardından Cuma. İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz.
Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği müjde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da soruldu. Bakan Albayrak, “Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights